Felújítás, támogatás, remény és köszönet

Ahogyan már évek óta, úgy az elmúlt évben is sokat foglalkoztunk az iskola felújításának terveivel. Fenntartónk jelentõs uniós forrást, 5 milliárd Ft-ot kapott épületeinek energetikai felújítására. Nagy örömünkre a köznevelési intézményeknek is jelentõs összeg jutott a tetők szigetelésére, az ablakok cseréjére, a fűtés korszerűsítésére, alternatív energiaforrások, nevezetesen napelemek telepítésére. 

Fenntartónkkal együtt úgy láttuk jónak, ha megkezdjük a teljes felújítás tervezését, és az energetikai korszerűsítést már úgy hajtjuk végre, hogy az illeszkedjen a teljes rekonstrukcióhoz. Az év elsõ fele ezért tervezéssel telt. A Zoboki Építésziroda és a Demeter Design Stúdió az iskolavezetés, a tanítók, a tanárok, a diákok véleményének figyelembevételével elkészítette a felújítás koncepció tervét. A terv nagyszerû, egy mûemlék épületben 21. századi iskola alakulhat. 

A tervezés költségeit az iskola alapítványához érkezett céltámogatásokból fedeztük. Köszönjük a támogatását a Radnótihoz erősebb vagy gyengébb szálakkal kötõdõ 83 magánszemélynek, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének, a Demján Sándor
Alapítványnak és a Polgár Judit Sakk Alapítványnak. Õszintén reméljük, hogy a tervek hamarosan valósággá válnak. Lesz gyönyörû kétszintes könyvtár, lesznek hangulatos közösségi terek, játszótér az alsó tagozatosoknak, tágas ebédlő, korszerû tantermek, tornatermek és felújított mosdók…

A nyár és a tanév elsõ fele izgalmasan telt. Ízelítőt kaptunk abból, milyen érzés egy felújítás alatt álló épületben dolgozni, tanulni, tanítani. Az új ablakok szépek, de ha lehet, még jobban kiemelik a finoman szólva is lepusztult környezetüket. Mindenesetre melegebb lesz, kevesebbet kell majd költenünk a fűtésre, a meleg vízre, és így talán jut pénz a folyosók halaszthatatlan festésére is.

Ezen a helyen is szeretnék köszönetet mondani az iskola technikai dolgozóinak. A tanév elsõ hónapjaiban mindent megtettek azért, hogy a felújítási munkák mellett is működjön az iskola. Köszönet a diákok, a szülõk, a tanítók, a tanárok szeptember elsejei összefogásáért, azért, hogy kitakarították az épületet, és elkezdhettük a tanévet.

Sikeresen feliratkozott a hírlevélre

Hiba történt a kérés elküldésekor. Próbálja újra.

Radnóti Alapítvány hírlevél feliratkozó szöveg.